11/09/2022 11/09/2022 Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους συνεχίζει τις συναντήσεις της με τις τοπικές αρχές της Θράκης στο πλαίσιο της έλευσης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στην πόλη της Κομοτηνής και η οποία θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022. Μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη,...
11 Σεπτεμβρίου, 2022 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2022 - 22:50

Η Ιερά Επιστασία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Διαδώστε:
Η Ιερά Επιστασία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους συνεχίζει τις συναντήσεις της με τις τοπικές αρχές της Θράκης στο πλαίσιο της έλευσης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» στην πόλη της Κομοτηνής και η οποία θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, η Ιερά Επιστασία, συνοδευόμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, και με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο στην έδρα της Περιφέρειας, πριν μεταβούν στην παλιά Νομαρχία για να συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη. Στην Περιφέρεια τους υποδέχτηκε ο κ. Μέτιος μαζί με τον εκτελεστικό γραμματέα κ. Παύλο Δαμιανίδη και την σύμβουλο για θέματα πολιτισμού κ. Ζωή Κοσμίδου, με τον Περιφερειάρχη να ευχαριστεί για την δυνατότητα που δόθηκε στην πόλη να δεχθεί την εικόνα.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ανέφερε πως η παρέμβαση του Περιφερειάρχη ήταν κρίσιμη τόσο στην αρχική απόφαση για την έλευση της εικόνας, όσο και της διατήρησης του ενδιαφέροντος για αυτή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Την αίσθηση όλων των μελών της Ιεράς Κοινότητας πως είναι στο σπίτι τους, μετέφερε ο Πρωτεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης στο οποίο συμβάλλει ο οικοδεσπότης, και όλοι οι συνεργαζόμενοι μετ’ αυτού, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης. Και ενώ οι συνθήκες καθυστέρησαν την έλευση τηςΕικόνας, τελικά κατάφεραν να την φέρουν, γνωρίζοντας και τον τόπο, τους προβληματισμούς των κατοίκων του και τις ανάγκες τους, με τον Γέροντα να κάνει ιδιαίτερη μνεία στο δημογραφικό. Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με την ανταλλαγή δώρων μεταξύ των συναντώμενων, με την Ιερά Επιστασία να κομίζει αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν», ως αναμνηστικό της παρουσίας της στην πόλη.

(Με πληροφορίες από paratiritis-news.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων