28/08/2020 28/08/2020 Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και εν συνεχεία στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Καθηγούμενου αυτής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ελισαίου. Οι αγγελικές φωνές των δύο χορών δημιούργησαν μία...
28 Αυγούστου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2020 - 17:57

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μονή Σίμωνος Πέτρας

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μονή Σίμωνος Πέτρας

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και εν συνεχεία στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως και της εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Καθηγούμενου αυτής, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ελισαίου.

Οι αγγελικές φωνές των δύο χορών δημιούργησαν μία μυσταγωγική κατάνυξη και όλοι μαζί ύμνησαν τη μεγάλη θεομητορική εορτή.

Ο Σεβασμιώτατος, στην τράπεζα που ακολούθησε απηύθυνε λόγους επί τη εορτή, ενώ ο σεβαστός Καθηγούμενος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του.

Απευθύνοντας λόγο κατά το πέρας της τραπέζης στους Πατέρες της Μονής και τους προσκυνητές επικεντρώθηκε στο Ευαγγέλιο της ημέρας λέγοντας ότι ο ίδιος ο Χριστός όταν ακούει να μακαρίζεται η Θεοτόκος μητέρα Του από μία γυναίκα του ακροατηρίου Του, επισημαίνει ότι μεγαλύτερη σημασία από τον θαυμασμό της αγιότητας έχει να επιθυμήσει ο άνθρωπος την ίδια την αγιότητα: “…μακάριοι οι ακούοντες τον λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν.”

Τον Σεβασμιώτατο στην επίσκεψή του συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Μουρτζανός και ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του δρ Σωτήριος Μπαλατσούκας, καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων