14/08/2023 15/08/2023 Με την παρουσία πλήθους κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και του Εξωτερικού εορτάζεται η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος. Αποστολή Πόρτο Λάγος Ραφαήλ Γεωργιάδης  Στις 20:00 το απόγευμα ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής...
14 Αυγούστου, 2023 - 22:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 11:40

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Πόρτο Λάγους

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Πόρτο Λάγους

Με την παρουσία πλήθους κόσμου από διάφορα μέρη της Ελλάδος αλλά και του Εξωτερικού εορτάζεται η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος.

Αποστολή Πόρτο Λάγος Ραφαήλ Γεωργιάδης

Στις 20:00 το απόγευμα ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, τον οποίο πλαισιώνουν Βατοπαιδινοί πατέρες και ιερείς.

Ο χορός των Βατοπαιδινών πατέρων μαζί με τον πατέρα Νεκτάριο Πάρη Επίκουρο Καθηγητή Παν. Μακεδονίας και τον κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη Διευθυντή Χορωδίας «Ειρμός», έδωσαν το στίγμα της πνευματικής κατάστασης και κατάνυξης που δημιουργήθηκε εντός του ναού.

Ο Γέροντας Εφραίμ στην ομιλία του στον πανηγυρικό Εσπερινό, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, εστιάζοντας στην διαρκή ταπείνωση και υπακοή της στο θέλημα του Θεού, από τον Ευαγγελισμό της μέχρι την Κοίμηση της.

Μεταξύ των πιστών, παραυρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.Μανώλης Τσέπελης.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων