17/03/2019 17/03/2019 Μέρα της Ορθοδοξίας σήμερα και εις ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος, της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων , η Κυριακή της Ορθοδοξίας τιμήθηκε λαμπρώς και στο Άγιο Όρος. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πλήθος προσκυνητών βρέθηκε για τον εορτασμό όπως είθισται κάθε χρόνο. Χθες το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ Ιωσήφ και...
17 Μαρτίου, 2019 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2019 - 22:35

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Μέρα της Ορθοδοξίας σήμερα και εις ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος, της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων , η Κυριακή της Ορθοδοξίας τιμήθηκε λαμπρώς και στο Άγιο Όρος.

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πλήθος προσκυνητών βρέθηκε για τον εορτασμό όπως είθισται κάθε χρόνο.
Χθες το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ Ιωσήφ και σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτανεία των Εικόνων με τους Πατέρες και τους πιστούς να κρατούν στα χέρια τους από μια Εικόνα, που δόθηκε ως ευλογία από το μοναστήρι με αφορμή το σημερινό εορτασμό.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν δύο Χειροτονίες. Ο Διάκονος Γρηγόριος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και ο μοναχός Παΐσιος χειροτονήθηκε Διάκονος.

Αμέσως μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το αγιορείτικο κέρασμα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τις λατρευτικές εκδηλώσεις και τις χειροτονίες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων