13/03/2022 14/03/2022 Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε σήμερα σε όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως και της Λιτανείας των Ιερών Εικόνων και Αγίων Λειψάνων προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ πλαισιούμενος από τους πατέρες της Βατοπαιδινής Αδερφότητας. Η...
13 Μαρτίου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2022 - 1:24

Η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στην Μονή Βατοπαιδίου (BINTEO)

Διαδώστε:
Η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στην Μονή Βατοπαιδίου (BINTEO)

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε σήμερα σε όλες τις κατά τόπους Εκκλησίες. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως και της Λιτανείας των Ιερών Εικόνων και Αγίων Λειψάνων προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ πλαισιούμενος από τους πατέρες της Βατοπαιδινής Αδερφότητας. Η ιερά Λιτάνευση τελείται κάθε χρόνο την Κυριακή της Ορθοδοξίας ως ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων στην Κωνσταντινούπολη, η οποία καθιερώθηκε από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, το γιο Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο, το 843μ.Χ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γέροντας Εφραίμ για την Κυριακή της Ορθοδοξίας (BINTEO)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων