09/08/2020 10/08/2020 Πανηγυρίζει, με το πατρώο ημερολόγιο, την προβλεπόμενη αγιορείτικη τάξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, στο Άγιον Όρος η Ιερά Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, χοροστατούντος του Αγίου Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Γέροντα Νικολάου και παρουσία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανασίου Μαρτίνου. Στον δεξιό χορό διακρίνονται να ψάλλουν οι πατέρες της Ιεράς Μεγίστης...
09 Αυγούστου, 2020 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 9:01

Ι.Μ. Κουτλουμουσίου: Πανηγυρίζει η Ιερά Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος

Διαδώστε:
Ι.Μ. Κουτλουμουσίου: Πανηγυρίζει η Ιερά Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος

Πανηγυρίζει, με το πατρώο ημερολόγιο, την προβλεπόμενη αγιορείτικη τάξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, στο Άγιον Όρος η Ιερά Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, χοροστατούντος του Αγίου Καθηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Γέροντα Νικολάου και παρουσία του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανασίου Μαρτίνου.

Στον δεξιό χορό διακρίνονται να ψάλλουν οι πατέρες της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Αριστερά ψάλλει η Συνοδεία Γ. Γρηγορίου  Μαθητού Αγ. Παϊσίου, του Ιερού Κελλίου του Αγ. Ιωάννου Θεολόγο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου

Δείτε το βίντεο και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που εξασφάλισε για σας το Πρακτορείο «Ορθοδοξία»:

Η σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος βρίσκεται κοντά στις Καρυές και ανήκει στη μονή Κουτλουμουσίου. Αποτελείται από 19 κελιά με 20 μοναχούς. Ιδρύθηκε το 1785 από τον μοναχό Χαράλαμπο. Η βιβλιοθήκη της περιέχει 40 χειρόγραφα και περισσότερα από 500 βιβλία. Στον κύριο ναό μπορούμε να δούμε 200 εικόνες και άγια λείψανα.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων