19/08/2021 20/08/2021 Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μεγίστη Βατοπαιδίου με την οποία ενημερώνει ότι ο μοναχός Νείλος (κατά κόσμον Γεώργιος Μπαρόνε) έχει διαγραφεί από τα μοναχολόγια της Μονής και συνεπώς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την επωνυμία «Βατοπαιδινός». Όπως επισημαίνει η Μονή: “Οι πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω σε Μέσα Ενημερώσεως, τις οποίες καταδικάζουμε, δεν απηχούν επ’ουδενί τις απόψεις...
19 Αυγούστου, 2021 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 20/08/2021 - 2:33

Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου καταδικάζει τις δηλώσεις του μοναχού Νείλου

Διαδώστε:
Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου καταδικάζει τις δηλώσεις του μοναχού Νείλου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μεγίστη Βατοπαιδίου με την οποία ενημερώνει ότι ο μοναχός Νείλος (κατά κόσμον Γεώργιος Μπαρόνε) έχει διαγραφεί από τα μοναχολόγια της Μονής και συνεπώς δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την επωνυμία «Βατοπαιδινός».

Όπως επισημαίνει η Μονή: “Οι πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω σε Μέσα Ενημερώσεως, τις οποίες καταδικάζουμε, δεν απηχούν επ’ουδενί τις απόψεις και τις θέσεις της Ιεράς Μονής”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Δια του παρόντος η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ανακοινώνει ότι από καιρού ο μοναχός Νείλος (κατά κόσμον Γεώργιος Μπαρόνε) έχει διαγραφεί από τα μοναχολόγιά της και κατά συνέπεια δεν πρέπει να χρησιμοποιεί την επωνυμία «Βατοπαιδινός».

Οι πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω σε Μέσα Ενημερώσεως, τις οποίες καταδικάζουμε, δεν απηχούν επ’ουδενί τις απόψεις και τις θέσεις της Ιεράς Μονής, η οποία με επί κεφαλής τον Καθηγούμενό της Γέροντα Εφραίμ τελεί άλλωστε υπό την πνευματική εποπτεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου και στηρίζει και σέβεται τις ιεροκανονικές προνομίες και ενέργειές Του, τον θεσμό της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως και το Σεπτό Πρόσωπο της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ (18-8-2021)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων