19/08/2020 19/08/2020 Ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, μίλησε στην Τράπεζα της Μονής κατά την ημέρα της εορτής της Μεταμορφώσεως. Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε, με αφορμή την ευαγγελική διήγηση της Μεταμορφώσεως στους συνοπτικούς Ευαγγελιστές, στην θεολογική σημασία και αξία της εορτής για τους πιστούς και ιδιαίτερα τους μοναχούς και τούτο γιατί κάθε πιστός γίνεται...
19 Αυγούστου, 2020 - 14:49

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και ο πόθος για το άκτιστον Φως

Διαδώστε:
Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και ο πόθος για το άκτιστον Φως

Ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, μίλησε στην Τράπεζα της Μονής κατά την ημέρα της εορτής της Μεταμορφώσεως.

Ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε, με αφορμή την ευαγγελική διήγηση της Μεταμορφώσεως στους συνοπτικούς Ευαγγελιστές, στην θεολογική σημασία και αξία της εορτής για τους πιστούς και ιδιαίτερα τους μοναχούς και τούτο γιατί κάθε πιστός γίνεται όμοιος του Χριστού δια της τηρήσεως των εντολών Του, γινόμενος ο άνθρωπος κατά χάριν Θεός.

Τόνισε την σημασία της φανέρωσης του Τριαδικού Θεού στο Όρος Θαβώρ, αλλά και σε κάθε φανέρωση δια του ακτίστου Φωτός, ενθυμούμενος οσίους αγιορείτες Πατέρες, οι οποίοι βίωσαν την εμπειρία της θεάς του ακτίστου Φωτός, όπως στο Όρος της Μεταμορφώσεως, κατά την διάρκεια της προσευχής ή της λατρείας στον ναό.

Τέλος σημείωσε την αξία και την σπουδαιότητα της παρουσίας των Δεσποτικών εορτών και ιδιαίτερα της Μεταμορφώσεως καθώς δια της Θείας Ευχαριστίας που τελείται εκείνη την ημέρα ο άνθρωπος ενώνεται με τον Θεό και έχει εμπειρία της Χάριτος Του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων