07/07/2021 08/07/2021 Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Στην παροχή ετήσιας τακτικής οικονομικής στήριξης προς δύο Σέρβες μητέρες από το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες βίωσαν τον χαμό δικών τους ανθρώπων εξαιτίας των εγκλημάτων της Αλβανικής εθνικιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου), προέβη η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου. Σε μια λιτή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα της Ιεράς Μονής...
07 Ιουλίου, 2021 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 1:06

Η Μονή Χιλανδαρίου στηρίζει μητέρες θυμάτων του UCK

Διαδώστε:
Η Μονή Χιλανδαρίου στηρίζει μητέρες θυμάτων του UCK
  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στην παροχή ετήσιας τακτικής οικονομικής στήριξης προς δύο Σέρβες μητέρες από το Κοσσυφοπέδιο, οι οποίες βίωσαν τον χαμό δικών τους ανθρώπων εξαιτίας των εγκλημάτων της Αλβανικής εθνικιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου), προέβη η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου.

Σε μια λιτή εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Βελιγράδι, ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος παρέδωσε την οικονομική βοήθεια προς τις δύο μητέρες, την Πέτρα Κόστιτς και την Σλομποντάνκα Κόστιτς, ηλικιωμένες γυναίκες πλέον, και άκουσε τις συγκλονιστικές ιστορίες τους για τα δεινά που έπληξαν τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, η Πέτρα Κόστιτς βίωσε τον θάνατο δεκατεσσάρων μελών της οικογένειας της, συμπεριλαμβανομένων των δύο γιών της, ενώ η Σλομποντάνσκα Κόστιτς έχασε δύο γιούς και έναν ανιψιό σε μια μέρα. Τώρα ζουν εκδωγμιένες στη Σερβία, χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα και χωρίς τη δυνατότητα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος παρέδωσε ελαιόλαδο και από μια εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, τoνίζοντας παράλληλα ότι το σύνολο της αδελφότητας της Μονής προσεύχεται για αυτές και για τις ψυχές των θανόντων μελών των οικογενειών τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων