11/11/2022 11/11/2022 “Ο Άγιος Νεκτάριος αισθανόταν μεγάλη Χάρη την περίοδο των δοκιμασιών”. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ κατά την ομιλία του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα “Ο Σταυρός”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με αφορμή την εορτή Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού. Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή Κατά την ομιλία...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 10:05

Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα “Ο Σταυρός” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα “Ο Σταυρός” (ΒΙΝΤΕΟ)

“Ο Άγιος Νεκτάριος αισθανόταν μεγάλη Χάρη την περίοδο των δοκιμασιών”. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ κατά την ομιλία του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα “Ο Σταυρός”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, με αφορμή την εορτή Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Βουτσή

Κατά την ομιλία του με θέμα Ο Άγιος Νεκτάριος, εμπνευστής στη ζωή μας”, ο Γέροντας Εφραίμ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ταινία της Γελένα ΠόποβιτςΟ Άνθρωπος του Θεού” τονίζοντας ότι ” Η ταινία του Αγίου Νεκταρίου ενέπνευσε τους ανθρώπους”.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να ακούσει την ομιλία του Αρχιμανδρίτη ΕφραίμΜεταξύ άλλων παρέστησαν ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Χαρίτων.

Τον Γέροντα προλόγισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς.

Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε με λόγους πνευματικούς και αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Νεκταρίου, στην υπομονή, την ταπεινότητα, στις δοκιμασίες που υπέστη αλλά και στα θαύματα που επιτέλεσε και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις τόσο από το κοινό όσο και από τους κληρικούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων