04/01/2021 04/01/2021 Η Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου υπήρξε ένα από τα αξιολογότερα μοναστικά συγκροτήματα του ορθοδόξου κόσμου και συνέβαλε ουσιαστικά στην πνευματική και εθνική αναγέννηση της Ελλάδας, μέσα από τα έργα που ανέλαβε για τη παιδεία του υπόδουλου Γένους, μεταξύ των οποίων υπήρξε και η ίδρυση της Αθωνιάδας Ακαδημίας. Η Μονή ακόμα και σήμερα επιδεικνύει ενδιαφέρον για...
04 Ιανουαρίου, 2021 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2021 - 20:49

Η παλαιά Αθωνιάδα Ακαδημία (Οπτικό Αφιέρωμα)

Διαδώστε:
Η παλαιά Αθωνιάδα Ακαδημία (Οπτικό Αφιέρωμα)

Η Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου υπήρξε ένα από τα αξιολογότερα μοναστικά συγκροτήματα του ορθοδόξου κόσμου και συνέβαλε ουσιαστικά στην πνευματική και εθνική αναγέννηση της Ελλάδας, μέσα από τα έργα που ανέλαβε για τη παιδεία του υπόδουλου Γένους, μεταξύ των οποίων υπήρξε και η ίδρυση της Αθωνιάδας Ακαδημίας. Η Μονή ακόμα και σήμερα επιδεικνύει ενδιαφέρον για τη διάσωση των αρχιτεκτονικών καταλοίπων της παλαιάς Αθωνιάδας Ακαδημίας, έχει ήδη εκπονήσει μελέτες συντήρησης και μερικής αναστήλωσης τις οποίες ακολούθησαν ανασκαφικές εργασίες, στερεώσεις ερειπίων και συντήρηση τμήματος της παλαιάς Αθωνιάδας Ακαδημίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων