04/02/2022 05/02/2022 Εορτάσθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας, η ιερά εικόνα της οποίας θησαυρίζεται εντός της Μονής από τον 14ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο καθηγούμενος της Μονής, γέροντας Εφραίμ, ανέπεμψε δέηση ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας για την κατάπαυση της διασποράς του κορωνοϊού. Δείτε...
04 Φεβρουαρίου, 2022 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2022 - 8:45

Η πανήγυρη της Παναγίας της Παραμυθίας στη Μονή Βατοπαιδίου (βίντεο)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της Παναγίας της Παραμυθίας στη Μονή Βατοπαιδίου (βίντεο)

Εορτάσθηκε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας, η ιερά εικόνα της οποίας θησαυρίζεται εντός της Μονής από τον 14ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο καθηγούμενος της Μονής, γέροντας Εφραίμ, ανέπεμψε δέηση ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας για την κατάπαυση της διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε το βίντεο από την πανήγυρη της Μονής:

 

 

Κατά την ημέρα αυτή,  κάποια χρονιά στις αρχές του 14ου αι., και ενώ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου ήταν μέσα στο ναό άκουσε ξαφνικά μέσα από την εικόνα τη φωνή της Θεοτόκου, που του είπε να μην ανοίξουν εκείνη την ημέρα τις πύλες της μονής, επειδή παραμόνευαν οι πειρατές. Έκπληκτος ο ηγούμενος είδε αμέσως ότι το πρόσωπο της Θεοτόκου έγινε ζωντανό, ομοίως και του βασταζόμενου στην αγκαλιά της Ιησού Χριστού, ο οποίος σήκωσε το δεξί του χέρι και πήγε με αυτό να καλύψει το στόμα της Παναγίας. Αλλά αμέσως η Παντάνασσα κράτησε το χέρι του Μονογενούς Υιού της και προς τούτο έκλινε δεξιότερα το πρόσωπό της και σχεδόν είπε τους ίδιους λόγους.

Ο ηγούμενος αμέσως κάλεσε τους μοναχούς, οι οποίοι θαύμασαν το γεγονός και διαπίστωσαν ότι η εικόνα είχε λάβει άλλη μορφή και σχηματισμό διαφορετικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων