18/10/2022 18/10/2022 Κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη. Μετά από ολιγόωρη διακοπή το πρωί τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου. Τον Σεβασμιώτατο...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 18:42

Η πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.


Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη. Μετά από ολιγόωρη διακοπή το πρωί τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, Βατοπαιδινοί πατέρες και άλλοι Αγιορείτες πατέρες, ιερείς, ιερομόναχοι και διάκονοι.

Κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Θεοδόσιος ανέπεμψε δέηση ενώπιον της Αγίας Ζώνης για το κορωνοϊό και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τους χορούς των αναλογίων πλαισιώνουν ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη με τη συνοδεία του και Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η πανηγυρική Τράπεζα και η απόλυση με πανηγυρική δέηση στο Καθολικό της Μονής. Στη πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου παρέστη, μεταξύ άλλων, ο πρώην Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υποδοχή Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδοσίου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Ομιλίες από το Συνοδικό της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων