13/12/2023 14/12/2023 Τη μνήμη του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Ανδρέου εόρτασε σήμερα το Άγιον Όρος με το παλαιό εορτολόγιο. Τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου τίμησε με πανηγυρική Αγρυπνία, σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και μοναστηριακή τάξη, και η Ιερά Βατοπαιδινή Κοινοβιακή Σκήτη του Αγίου Ανδρέου στο Άγιον Όρος, η επονομαζόμενη και Σεράϊ. Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: ope.gr...
13 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2023 - 1:51

Η πανήγυρη του Αποστόλου Ανδρέου στην ομώνυμη Βατοπαιδινή Σκήτη (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Αποστόλου Ανδρέου στην ομώνυμη Βατοπαιδινή Σκήτη (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Ανδρέου εόρτασε σήμερα το Άγιον Όρος με το παλαιό εορτολόγιο. Τη μνήμη του Αποστόλου Ανδρέου τίμησε με πανηγυρική Αγρυπνία, σύμφωνα με την αγιορείτικη παράδοση και μοναστηριακή τάξη, και η Ιερά Βατοπαιδινή Κοινοβιακή Σκήτη του Αγίου Ανδρέου στο Άγιον Όρος, η επονομαζόμενη και Σεράϊ.

  • Ρεπορτάζ – Βίντεο – Φωτογραφίες: ope.gr

 

Παραμονή της εορτής τέλεσθηκε στο Καθολικό της Σκήτης ο πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Δικαίου της Σκήτης Γέροντος Νεκταρίου και εν συνεχεία η ακολουθία του Όρθρου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Γέρων Εφραίμ, πλαισιούμενος από τον Δικαίο της Σκήτης και άλλους Αγιορείτες Πατέρες παρουσία πολλών αγιορειτών πατέρων και προσκυνητών που προσήλθαν στην Σκήτη για να συνεορτάσουν και να λάβουν την χάρη του Αγίου, δια της προσκυνήσεως των χαριτόβρυτων λειψάνων του, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Σκήτη. Το αναλόγιο διακόνησαν Βατοπαιδινοί Πατέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων