08/04/2022 08/04/2022 Με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα και Ιερά κατάνυξη τελέστηκε η πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μεγίστη Μόνη Βατοπαιδίου. Της Ιεράς Αγρυπνίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Ριγανά, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους...
08 Απριλίου, 2022 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2022 - 13:13

Η Πανήγυρις του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Πανήγυρις του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα και Ιερά κατάνυξη τελέστηκε η πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μεγίστη Μόνη Βατοπαιδίου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προέστη ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Ριγανά, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, τον Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Γιαννιό, Μετοχιάρη της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αστερίου Υμηττού, τον Ιερομόναχο Χρυσόστομο Αγιορείτη, Γέροντα του Ι. Κελλίου Αγ. Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου και άλλους πατέρες. Παρέστη και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισιώνουν ο Ιερομόναχος Αντύπας, Γέρων του Ιβηριτικού Ιερού Κελλίου της Αγίας Άννης Καρυών και η συνοδεία του και τον αριστερό χορό οι Βατοπαιδινοί Πατέρες.

Η πανήγυρις συνεχίστηκε το απόγευμα με το Κτητορικό Μνημόσυνο.

Ακούστε στη συνέχεια ηχητικό απόσπασμα από την Αγρυπνία της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου κατά την Λιτή της Ακολουθίας του Εσπερινού. Πρόκειται για το Ιδιόμελον εις την Λιτήν, Ήχος α΄ «Τω έκτω μηνί». Ψάλλει ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πανήγυρη:

 

Φωτογραφίες: Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων