21/10/2019 21/10/2019 Στο Άγιο Όρος βρίσκεται από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η επίσημη Υποδοχή του έγινε στις Καρυές. Στη συνέχεια εν πομπή, όλοι κατευθύνθηκαν εις τον πάνσεπτον ναόν του Πρωτάτου, όπου χοροστατησε ο Πατριάρχης στην επίσημη Δοξολογία, πλαισιούμενος από τον Πρωτεπιστατη Γερ. Συμεών Διονυσιάτη, την Ιερά Επιστασία, τους Καθηγουμένους των Ιερών αγιορείτικων Μονών, τον πολιτικό διοικητή του...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2019 - 18:49

«Η παρουσία σας ενσαρκώνει την έμπρακτη στοργή της μητρός- Εκκλησίας»

Διαδώστε:
«Η παρουσία σας ενσαρκώνει την έμπρακτη στοργή της μητρός- Εκκλησίας»

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται από χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η επίσημη Υποδοχή του έγινε στις Καρυές. Στη συνέχεια εν πομπή, όλοι κατευθύνθηκαν εις τον πάνσεπτον ναόν του Πρωτάτου, όπου χοροστατησε ο Πατριάρχης στην επίσημη Δοξολογία, πλαισιούμενος από τον Πρωτεπιστατη Γερ. Συμεών Διονυσιάτη, την Ιερά Επιστασία, τους Καθηγουμένους των Ιερών αγιορείτικων Μονών, τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους, εκπροσώπους στρατιωτικών αρχών, αγιορείτες μοναχούς και προσκυνητές.

Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος της  ΙΜ Διονυσίου Αρχιμ. Πέτρος, λέγοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη ενσαρκώνει την έμπρακτη στοργή της μητρός- Εκκλησίας. Δείτε το βίντεο:

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων