31/08/2019 31/08/2019 Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου Η πίστη ανατρέπει τα σχήματα της λογικής, την επιφάνεια του πολιτισμού που αρέσκεται σε κάθε άνεση και διευκολύνει την αποσύνθεση των πνευματικών θησαυρών ή το πάγωμα των αξιών που διατηρούνται μόνο με θυσίες. Η μωρία του σταυρού και της θυσίας δεν καλλιεργεί τον εγωισμό στον άνθρωπο, δεν του προσφέρει φινέτσα, ώστε να...
31 Αυγούστου, 2019 - 16:41
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2019 - 16:28

“Η πίστη ανατρέπει τα σχήματα της λογικής”

Διαδώστε:
“Η πίστη ανατρέπει τα σχήματα της λογικής”

Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Η πίστη ανατρέπει τα σχήματα της λογικής, την επιφάνεια του πολιτισμού που αρέσκεται σε κάθε άνεση και διευκολύνει την αποσύνθεση των πνευματικών θησαυρών ή το πάγωμα των αξιών που διατηρούνται μόνο με θυσίες. Η μωρία του σταυρού και της θυσίας δεν καλλιεργεί τον εγωισμό στον άνθρωπο, δεν του προσφέρει φινέτσα, ώστε να τον θεωρούν μοντέρνο. Όμως αυτή η μωρία, η σαλότητα η χριστιανική, η ζωή του Χριστού, είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των ανθρώπων. Είναι μία ζωή αναστάσεως γεμάτη από ουράνια βιώματα.
Η χριστιανική πίστη δεν είναι ένα σύστημα δογμάτων. Η δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας εμπνέεται και βιώνεται με την καθημερινή ζωή της πίστεως, η οποία αλλοιώνει την διάνοια του ανθρώπου και καθιστά τον Θεό δυναμικά παρόντα στην ανθρώπινη καρδιά. Όταν οι άνθρωποι του κόσμου λέγουν στους χριστιανούς: να έχεις και λίγη διάκριση, εννοούν να είσαι αδιάκριτος, να έχεις κοσμικό και σαρκικό φρόνημα. Να μην είσαι “φρόνιμος ως οι όφεις και ακέραιος ως αι περιστεραί”, όπως λέει ο Χριστός, αλλά να είσαι όπως σε θέλουν οι άνθρωποι: “φούρνος του χότζα”.
Στην Εκκλησία συναντάμε έναν ενθουσιασμό, έναν ηρωισμό που δεν υπολογίζει τίποτα. Ο άνθρωπος θυσιάζει τα πάντα, αρκεί να πετύχει τον Θεό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων