31/08/2021 31/08/2021 Τη περασμένη Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, η κυβέρνηση της Σερβίας ενέκρινε σχέδιο νόμου για τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους. Στη Μονή βρίσκεται η πλουσιότερη συλλογή πρωτότυπων παλιών χειρογράφων, εικόνων και τοιχογραφιών που διατηρήθηκαν, άνα τους αιώνες, έτσι ώστε σήμερα να αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο θησαυροφυλάκιο του σερβικού μεσαιωνικού...
31 Αυγούστου, 2021 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2021 - 16:45

Οι Σέρβοι ενέκριναν Νομοσχέδιο για τη Μονή Χιλανδαρίου

Διαδώστε:
Οι Σέρβοι ενέκριναν Νομοσχέδιο για τη Μονή Χιλανδαρίου

Τη περασμένη Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, η κυβέρνηση της Σερβίας ενέκρινε σχέδιο νόμου για τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους.

Στη Μονή βρίσκεται η πλουσιότερη συλλογή πρωτότυπων παλιών χειρογράφων, εικόνων και τοιχογραφιών που διατηρήθηκαν, άνα τους αιώνες, έτσι ώστε σήμερα να αντιπροσωπεύει το σημαντικότερο θησαυροφυλάκιο του σερβικού μεσαιωνικού πολιτισμού γενικότερα.

Από το 1988, το μοναστήρι, μαζί με τα άλλα 19 μοναστήρια του Αγίου Όρους, περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ως μέρος των μεσαιωνικών μνημείων, που ενώνονται με το προστατευόμενο σύνολο του Αγίου Όρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων