07/12/2019 07/12/2019 Έγραψαν τη δική τους ιστορία αφήνοντας πίσω τους την πνευματική παρακαταθήκη και σφραγίδα τους στην Αθωνική Πολιτεία. Είναι τέσσερεις Αγιασμένες μορφές που κόσμησαν τον ιερό τόπο του Άθωνος, τέσσερεις σύγχρονοι Άγιοι που εμπνέουν και καθοδηγούν εκατομμύρια πιστών με τον αγιασμένο και ενάρετο βίο τους που αποτελεί σημείο αναφοράς στα χείλη των Ορθοδόξων Χριστιανών. Επιμέλεια: Αντώνης...
07 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 15:08

Η συγκινητική αναφορά του Οικ. Πατριάρχη στους Αγιορείτες Αγίους

Διαδώστε:
Η συγκινητική αναφορά του Οικ. Πατριάρχη στους Αγιορείτες Αγίους

Έγραψαν τη δική τους ιστορία αφήνοντας πίσω τους την πνευματική παρακαταθήκη και σφραγίδα τους στην Αθωνική Πολιτεία.
Είναι τέσσερεις Αγιασμένες μορφές που κόσμησαν τον ιερό τόπο του Άθωνος, τέσσερεις σύγχρονοι Άγιοι που εμπνέουν και καθοδηγούν εκατομμύρια πιστών με τον αγιασμένο και ενάρετο βίο τους που αποτελεί σημείο αναφοράς στα χείλη των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Επιμέλεια: Αντώνης Μακατούνης

Ο λόγος για τον Άγιο Ιερώνυμο (Σιμωνοπετρίτη), τον Γέροντα Δανιήλ τον Κατουνακιώτη, τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή και τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.
Στην πρόσφατη Αγιοκατάταξη του Αγίου Ιερωνύμου (Σιμωνοπετρίτου), του πρώτου εκ των τεσσάρων σύγχρονων Αγιασμένων μορφών της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε, χθες, Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου.

Η αναφορά του Παναγιωτάτου έγινε με αφορμή την παρουσία Αγιορειτών μοναχών στο πανηγυρίζοντα Ναό, αλλά και την πρόσφατη προσκυνηματική επίσκεψή του στον Άθω, κατά την οποία, όπως υπενθύμισε, είχε προαναγγείλει, από τον Ναό του Πρωτάτου, την αγιοκατάταξη στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, τεσσάρων συγχρόνων Οσιακών μορφών του Αγιορείτικου μοναχισμού, προκαλώντας μεγάλη χαρά μεταξύ των πατέρων στο Περιβόλι της Παναγίας. Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι ήδη έγινε η αγιοκατάταξη ενός εξ αυτών, του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, και επίκειται και η των υπολοίπων. “Είθε η χάρις των να συνδέει έτι και έτι το Άγιον Όρος με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως”, όπως τόνισε.

Όπως προαναφέρθηκε, την αναγραφή στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας  των Αγιορειτών Οσίων Δανιήλ Κατουνακιώτη, Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ του Ησυχαστή και Εφραίμ Κατουνακιώτη είχε αναγγείλει στις 20 Οκτωβρίου 2019 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.

Αποτέλεσε μία ιστορική στιγμή που έκανε τις καμπάνες να χτυπήσουν χαρμόσυνα. Ήταν μία σπουδαία εκκλησιαστική είδηση που μετέδωσε (τότε) πρώτο το Πρακτορείο Ορθοδοξία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν μπόρεσε να «κρύψει» την έντονη συγκίνησή του και κατά την αναγγελία των φημισμένων Αγιορειτών δημιουργεί ρίγη συγκίνησης.

Θυμηθείτε το ιδιαιτέρως συγκινητικό απόσπασμα (από το 9.24΄΄):

Άγιος Ιερώνυμος (Σιμωνοπετρίτης)

Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

 

Γέρων Δανιήλ Κατουνακιώτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων