28/08/2022 29/08/2022 Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη εορτάσθηκε την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022, η Μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλη την Αθωνική πολιτεία. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στην οποία αποθησαυρίζεται η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ανεκτίμητο ιερό κειμήλιο της πίστεώς μας, των ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
28 Αυγούστου, 2022 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 8:16

Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη εορτάσθηκε την Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022, η Μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλη την Αθωνική πολιτεία. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στην οποία αποθησαυρίζεται η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ανεκτίμητο ιερό κειμήλιο της πίστεώς μας, των ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων Βατοπαιδινών Πατέρων.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η Τράπεζα στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου όπου εκεί ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος μίλησαν για την μεγάλη αυτή εορτή και το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Εκεί ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός ευχαρίστησε όλους όσοι παρεβρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία και τον Θεοφιλέστατο κ. Χρυσόστομο ο οποίος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην αγάπη της Υπεραγίας Θεοτόκου προς όλους τους ανθρώπους.

Παρακολουθήσετε αποσπάσματα από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων