29/08/2022 29/08/2022 Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την αγιορείτικη παράδοση στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου επί την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού. Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ πλαισιούμενος από τους πατέρες της Μονής και άλλους ιερείς και ιερομονάχους οι οποίοι προσήλθαν στην Μονή για να τιμήσουν...
29 Αυγούστου, 2022 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 19:43

Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και την αγιορείτικη παράδοση στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου επί την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού. Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ πλαισιούμενος από τους πατέρες της Μονής και άλλους ιερείς και ιερομονάχους οι οποίοι προσήλθαν στην Μονή για να τιμήσουν την μνήμη του Οσίου Πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστού και να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα άγια λείψανά του.

Τα αναλόγια πλαισίωσαν ο κ. Ιωάννης Χασσανίδης, πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Βατοπαιδινοί Πατέρες και ο εκ Ρουμανίας προερχόμενος Βυζαντινός χορός «Θρόνος».

Στο Συνοδικό της Μονής κατά την διάρκεια του καθιερωμένου αγιορείτικου κεράσματος ο Καθηγούμενος Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Οσίου Ιωσήφ, ο οποίος υπήρξε εκφραστής και συνεχιστής της πατερικής και ησυχαστικής παράδοσης στο Άγιον Όρος, ο οποίος μέχρι σήμερα διδάσκει τους πάντες μέσα από την διδασκαλία του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: «Τοῦ Ἄθωνος βλάστημα καὶ μοναστῶν καλλονή». Εορτή Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού, Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2022)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων