23/03/2020 23/03/2020 Σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε χθες η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη Μονή και ανεγνώσθησαν ειδικές ευχές για την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει την οικουμένη. Μαζί με τους πατέρες της Μονής προσευχήθηκαν...
23 Μαρτίου, 2020 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 16:42

Ιερά Λιτανεία για την πανδημία που πλήττει την οικουμένη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ιερά Λιτανεία για την πανδημία που πλήττει την οικουμένη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την Αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε χθες η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ιερά λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη Μονή και ανεγνώσθησαν ειδικές ευχές για την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει την οικουμένη.

Μαζί με τους πατέρες της Μονής προσευχήθηκαν και επισκέπτες που παραμένουν εντός του Αγίου Όρους, ύστερα από τη πρόσφατη απαγόρευση εισόδου και εξόδου προς το Άγιον Όρος, καθώς και αστυνομικοί και λιμενικοί.

Δείτε το βίντεο:

Την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 στις 21:00, ενώνουμε τις προσευχές μας στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεστεί στο Άγιο Όρος, αφιερωμένη στην Παναγία και στον Άγιο Χαράλαμπο για την πανδημία του κορωνοϊού.

Όλοι καλούμαστε να συνταχθούμε με τις προσευχές των Αγιορειτών Μοναχών ώστε να μας λυπηθεί ο Θεός και να μας απαλλάξει από τον ιό.

Διαβάστε επίσης:

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων