15/05/2021 15/05/2021 Ξημερώνοντας Κυριακή των Μυροφόρων, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου γιορτάζει τα 31 χρόνια από την κοινοβιοποίησή της και την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της, Γέροντος Εφραίμ, με την τέλεση αγρυπνίας σε ευφρόσυνο κλίμα! Η εκλογή του νυν Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού το 1990 Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά από πέντε αιώνες ιδιορρύθμου πορείας επανήλθε στην Πατερική τροχιά. Η νέα Αδελφότητα...
15 Μαΐου, 2021 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2021 - 23:09

Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου: Αγρυπνία για τα 31 έτη από την κοινοβιοποίησή της

Διαδώστε:
Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου: Αγρυπνία για τα 31 έτη από την κοινοβιοποίησή της

Ξημερώνοντας Κυριακή των Μυροφόρων, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου γιορτάζει τα 31 χρόνια από την κοινοβιοποίησή της και την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της, Γέροντος Εφραίμ, με την τέλεση αγρυπνίας σε ευφρόσυνο κλίμα!

Η εκλογή του νυν Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού το 1990

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά από πέντε αιώνες ιδιορρύθμου πορείας επανήλθε στην Πατερική τροχιά. Η νέα Αδελφότητα εξέλεξε Καθηγούμενό εκ των κόλπων της τον 34χρονο τότε ιερομόναχο Εφραίμ Βατοπαιδινό, και σαν σήμερα, πριν 31 έτη, προέβη στην επίσημη κοινοβιοποίηση της Μονής και ενθρόνιση του Καθηγουμένου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως η κανονική πνευματική αρχή του Αγίου Όρους προΐσταται της όλης τελετής δια του εκπροσώπου του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως κυρού Γερμανού.

Η κοινοβιοποίηση της Μονής και η ενθρόνιση του πρώτου μετά από πέντε αιώνες Καθηγουμένου της ήταν ένα σημαντικό γεγονός, που επρόκειτο να διαδραματίσει ένα σπουδαίο ρόλο στα εκκλησιαστικά και κοινωνικά δρώμενα. 

Περισσότερα για την ιστορία της κοινοβιοποίησης θα διαβάσετε αύριο σε ένα εκτενές αφιέρωμα.

Οι συνεργάτες του Ινστιτούτου έρευνας, διάσωσης και προβολής πνευματικών και πολιτιστικών παραδόσεων “Άγιος Μάξιμος Γραικός” και οι συντακτικές ομάδες της Πεμπτουσίας και του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία” ευχόμαστε στον Γέροντα Εφραίμ και στην συνοδεία του Βατοπαιδίου έτη πολλά και ευφρόσυνα και κάθε καλό και ευλογία παρά Θεού.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων