23/02/2020 26/02/2020 Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε η ιερά αγρυπνία επί την πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους (σ.σ. με το παλαιό ημερολόγιο που τηρείται στο Άγιο Όρος) στο Ιερό κελί του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του γέροντος Ιλαρίωνος Μοναχού και στη νέα σκήτη του Αγίου Παύλου. Η Νέα Σκήτη είναι χτισμένη κοντά στη θάλασσα. Ιδρύθηκε το 1760 και ανήκει στο...
23 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 20:33

Κατανυκτικό κλίμα στην αγρυπνία στο Ιερό κελί του Αγ. Χαραλάμπους

Διαδώστε:
Κατανυκτικό κλίμα στην αγρυπνία στο Ιερό κελί του Αγ. Χαραλάμπους

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε η ιερά αγρυπνία επί την πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους (σ.σ. με το παλαιό ημερολόγιο που τηρείται στο Άγιο Όρος) στο Ιερό κελί του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του γέροντος Ιλαρίωνος Μοναχού και στη νέα σκήτη του Αγίου Παύλου.

Η Νέα Σκήτη είναι χτισμένη κοντά στη θάλασσα. Ιδρύθηκε το 1760 και ανήκει στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου. Αποτελείται από 37 κελιά και καλύβες . Σήμερα στη Νέα Σκήτη υπάρχουν 60 μοναχοί και ακολουθούν τον ιδιόρρυθμο ρυθμό μοναστικής ζωής.

Το κυριακό (κυρίως Ναός) χτίστηκε το 1757 και γιορτάζει την 25η Μαρτίου (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου). Η βιβλιοθήκη του κυρίως ναού περιέχει 20 χειρόγραφους κώδικες, 200 χειρόγραφα, 500 εκτυπώσεις, λείψανα αγίων κ.α.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων