01/04/2021 01/04/2021 Κανένα από τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού δεν εντοπίστηκε σε μοναστήρι, όπως διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, διαψεύδοντας τις φήμες που ήθελαν μοναχούς που είχαν βγει εκτός Αγίου Όρους για δουλειές να φέρνουν πίσω τον ιό. Σε σημερινές του δηλώσεις στο grtimes, ο κ. Μαρτίνος είπε ότι πριν από δύο...
01 Απριλίου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2021 - 14:14

Καθησυχαστικός ο διοικητής του Αγίου Όρους για τα κρούσματα

Διαδώστε:
Καθησυχαστικός ο διοικητής του Αγίου Όρους για τα κρούσματα

Κανένα από τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού δεν εντοπίστηκε σε μοναστήρι, όπως διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, διαψεύδοντας τις φήμες που ήθελαν μοναχούς που είχαν βγει εκτός Αγίου Όρους για δουλειές να φέρνουν πίσω τον ιό.

Σε σημερινές του δηλώσεις στο grtimes, ο κ. Μαρτίνος είπε ότι πριν από δύο εβδομάδες η περιοχή ήταν σχεδόν χωρίς κρούσματα (covid free) με το πολύ 3-4 επιβεβαιωμένα περιστατικά. Πλέον έχουν επιβεβαιωθεί 33-34 νέα κρούσματα.

Τα νέα περιστατικά έχουν εντοπιστεί σε κελιά της Νέας Σκήτης στην νότια μεριά του Αγίου Όρους και σε ένα κελί στην Αγία Άννα. Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνο, τέσσερις μοναχοί χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid χωρίς να χρειαστεί κανείς μέχρι στιγμής να διασωληνωθεί.

«Δεν είναι αλήθεια ότι μοναχοί που βγήκαν για δουλειές, «έφεραν τον ιό πίσω», σχολιάζει ο κ. Μαρτίνος, αναφέροντας την περίπτωση ενός μοναχού, που νόσησε αφού βγήκε από το Άγιον Όρος για την κηδεία της μητέρας του.

Ο Διοικητής του Αγίου Όρους εμφανίζεται καθησυχαστικός, αφού συνδέει τον αυξημένο αριθμό μολύνσεων με την αύξηση των κρουσμάτων γενικά στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε νέα παράταση της αναστολής όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων μέχρι τις 15 Απριλίου με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή Αρίστου Κοσμίρογλου. Παράλληλα, σε όλες τις πύλες Ουρανούπολη, Τρυπητή και Ιερισσό διενεργούνται καθημερινά rapid test σε κάθε εισερχόμενο.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι εμβολιασμοί για μοναχούς και εργαζόμενους εντός των ορίων του Αγίου Όρους. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Μαρτίνος δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής για εμβολιασμό, υπενθυμίζοντας, όμως, ότι σε πολλές περιπτώσεις έχει επιτευχθεί η ανοσία από μοναχούς που νόσησαν, ενώ πολλά μοναστήρια έχουν ορίσει και τηρούν πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων