21/05/2019 21/05/2019 Η Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος σταματά προς το παρόν να δέχεται προσκυνητές , μετά την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην Μονή. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19 Μαίου στην αίθουσα της γεννήτριας, η οποία και καταστράφηκε ολοσχερώς. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα afonit.info η Ιερά Μονή εκφράζει την ειλικρινή της συγγνώμη στους προσκυνητές...
21 Μαΐου, 2019 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2019 - 19:25

Κλείνει προσωρινά μετά από φωτιά η Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος

Διαδώστε:
Κλείνει προσωρινά μετά από φωτιά  η Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος

Η Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιο Όρος σταματά προς το παρόν να δέχεται προσκυνητές , μετά την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στην Μονή. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19 Μαίου στην αίθουσα της γεννήτριας, η οποία και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα afonit.info η Ιερά Μονή εκφράζει την ειλικρινή της συγγνώμη στους προσκυνητές και τους ζητά κατανόηση.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή  στην αίθουσα που βρίσκονταν οι γεννήτριες και άλλος τεχνικός εξοπλισμός, με αποτέλεσμα η Μονή να μην έχει ηλεκτρική ενέργεια.

Κανείς από τους Μοναχούς ή τους Προσκυνητές δεν τραυματίστηκε, αλλά οι υλικές ζημιές είναι σοβαρές.

Το μοναστήρι θα παραμείνει κλειστό για τους προσκυνητές μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων