01/12/2021 02/12/2021  Κοιμήθηκε σε ηλικία 82 ετών, ο πατήρ Λουκάς Βατοπαιδινός (κατά κόσμον Παναγιώτης Δημακάκος) την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 το μεσημέρι, από φυσικά αιτία. Ο πρώην καθηγητής Ιατρικής που έγινε μοναχός τον Ιούλιο του 2019, στο Βατοπαίδι, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Πριν από μια βδομάδα νοσηλεύθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου...
01 Δεκεμβρίου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 9:13

Κοιμήθηκε ο Μοναχός Λουκάς Βατοπαιδινός

Διαδώστε:
Κοιμήθηκε ο Μοναχός Λουκάς Βατοπαιδινός

 Κοιμήθηκε σε ηλικία 82 ετών, ο πατήρ Λουκάς Βατοπαιδινός (κατά κόσμον Παναγιώτης Δημακάκος) την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 το μεσημέρι, από φυσικά αιτία.

Ο πρώην καθηγητής Ιατρικής που έγινε μοναχός τον Ιούλιο του 2019, στο Βατοπαίδι, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

Πριν από μια βδομάδα νοσηλεύθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.  Σημειώνουμε ότι δεν είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης στην Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου ενώ την Τετάρτη το απόγευμα η αδελφότητα υποδέχθηκε το λείψανο του πατρός Λουκά στην Ιερά Μονή.

Ο πατήρ Λουκάς με τον Γέροντα Εφραίμ www. ope.gr

Ο κατά κόσμον Παναγιώτης Δημακάκος ήταν φλογερός ευπατρίδης και πρωτοπόρος στον τομέα της αγγειοχειρουργικής, με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του με αναγνώριση σε μεγάλα ιατρικά κέντρα στο εξωτερικό, αλλά επέστρεψε για να δημιουργήσει στον τόπο του. Παρά τις πολλές διακρίσεις του, με σεμνότητα και συγκίνηση είχε αποκαλύψει πως είχε την προσευχή ως νοερό όπλο. Με προσωπική του φροντίδα μάλιστα, το δωμάτιο στο οποίο εκοιμήθη ο Άγιος Νεκτάριος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο έγινε χώρος προσκυνήματος, ενώ το παρεκκλήσι του αγίου στο νοσοκομείο αγιογραφήθηκε με τα θαύματά του.

www.ope.gr

Ήταν ομότιμος καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με περισσότερες από 600 δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό Τύπο.

Είχε μάλιστα πλούσιο βιογραφικό στις σπουδές ιατρικής και φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια Χαϊδελβέργης, Κίελου και Βερολίνου, με εξειδίκευση στην Ελβετία και νοσοκομεία της Ζυρίχης.

Ήταν διευθυντής της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο) από το 2001 ενώ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη εφαρμογή αγγειοσκόπησης στην Ελλάδα το 1980.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων