12/09/2021 13/09/2021 Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου λαμβάνει χώρα η υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, η οποία εκκινεί κάθε χρονιά με την τέλεση της πολυώρου και εξόχως κατανυκτικής Ιεράς αγρυπνίας στο Καθολικό της Ιεράς αγιορείτικης Μονής. Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, πραγματοποιήθηκε μετά την Θ’ ώρα, η υποδοχή του Καθηγουμένου της Ι.Μ....
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2021 - 7:06

Η πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης στο Περιβόλι της Παναγίας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης στο Περιβόλι της Παναγίας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου λαμβάνει χώρα η υπέρλαμπρη πανήγυρη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, η οποία εκκινεί κάθε χρονιά με την τέλεση της πολυώρου και εξόχως κατανυκτικής Ιεράς αγρυπνίας στο Καθολικό της Ιεράς αγιορείτικης Μονής.

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, πραγματοποιήθηκε μετά την Θ’ ώρα, η υποδοχή του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σταυρονικήτα Αρχιμ. π. Τύχωνος, όπου ο Γέροντας έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα.

Στη συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία.

Ο Γέροντας Τύχων μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου, θα προεξάρχει των πανηγυρικών Ιερών Ακολουθιών.

Μετά το πέρας της υποδοχής του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Σταυρονικήτα, η Τίμια Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική αγρυπνία από τον Γέροντα Τύχωνα, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο μικρός Εσπερινός και ακολούθησε η Τράπεζα.

Αργότερα, εκκίνησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής και η ολονύχτια Αγρυπνία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στιγμιότυπα απο τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων