05/06/2023 05/06/2023 Ομιλίες του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ και του Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου στο Συνοδικό της Μονής κατά την διάρκεια του καθιερωμένου κεράσματος μετά το πέρας του Εσπερινού της Γονυκλισίας, στον οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και τους λοιπούς Βατοπαιδινούς ιερομονάχους.  Ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στον...
05 Ιουνίου, 2023 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 23:56

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλίες του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ και του Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου στο Συνοδικό της Μονής κατά την διάρκεια του καθιερωμένου κεράσματος μετά το πέρας του Εσπερινού της Γονυκλισίας, στον οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και τους λοιπούς Βατοπαιδινούς ιερομονάχους.

Ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος μέσα από εμπειρίες και διηγήσεις του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού, τονίζοντας την ανάγκη να μένουμε στις γραμμές των Πατέρων της Εκκλησίας, ιδιαίτερα δε οι μοναχοί να κρατούν πάντοτε το ασκητικό φρόνημα.

Ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος αναφέρθηκε στην ημέρα της Πεντηκοστής, η οποία χαρακτηρίζεται ως η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερο λόγο για το έργο της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο. Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία και τον ρόλο του Αγίου Όρους μέσα στην Εκκλησία, την συμβολή του στην πνευματική πρόοδο των πιστών, ιδιαίτερα μετά την πνευματική αναγέννηση του Άθωνα από τους σύγχρονούς Καθηγουμένους και Γεροντάδες, οι οποίοι με τις αδελφότητές τους έδωσαν ζωή στα μοναστήρια, κάνοντας δε ιδιαίτερη μνεία για την πορεία της Μονής Βατοπαιδίου υπό την καθοδήγηση του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού και εν συνεχεία από τον νυν Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό. Ευχές εξέφρασε κατά την εορτάσιμη αυτή ημέρα ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντ/γος Σπυρίδων Σκλάβος.

(Πηγή: vatopedi.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων