10/05/2019 10/05/2019 Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος διάβασε το Πατριαρχικό γράμμα. Στη συνέχεια ο Γέρων Πρόδρομος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, εκφώνησε επικήδειο λόγο, εκπροσωπώντας την Αγιορειτική Μοναστική Πολιτεία. Ακολούθως μίλησε ο Γέρων Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων σκιαγραφώντας με θερμά λόγια το έργο και τη παρακαταθήκη που αφήνει ο...
10 Μαΐου, 2019 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 18:31

Λαμβάνοντας για τελευταία φορά την ευχή του Γέροντα Αιμιλιανού

Διαδώστε:
Λαμβάνοντας για τελευταία φορά την ευχή του Γέροντα Αιμιλιανού

Ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος διάβασε το Πατριαρχικό γράμμα. Στη συνέχεια ο Γέρων Πρόδρομος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, εκφώνησε επικήδειο λόγο, εκπροσωπώντας την Αγιορειτική Μοναστική Πολιτεία. Ακολούθως μίλησε ο Γέρων Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων σκιαγραφώντας με θερμά λόγια το έργο και τη παρακαταθήκη που αφήνει ο μακαριστός Γέροντας. Τέλος το πνευματικό τέκνο και διάδοχός του Γέρων Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης συγκινημένος και ένδακρυς κατευόδωσε τον μακαριστό Γέροντα του. Αυτή την ώρα οι αρχιερείς, ο κλήρος, οι μοναχοί και οι μοναχές, καθώς και πλήθος κόσμου προσκύνησαν το σκήνωμα του μακαριστού Γέροντα, λαμβάνοντας για τελευταία φορά την ευχή του. Στη συνέχεια θα γίνει περιφορά του σκηνώματος στον περίβολο της Μονής και ακολούθως θα ταφεί στο περιστύλιο έξω από το Καθολικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων