17/08/2023 18/08/2023 Για ακόμη μία χρονιά τελέσθηκε η πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτότκου στο μετόχιο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας της Τρύγης, στο Προπούλι της Λήμνου. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Επίκεντρο όλων των λειτουργικών εκδηλώσεων υπήρξε η ιερά θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Τρύγης, η οποία είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες Βυζαντινής τεχνοτροπίας που αναπαριστούν την Θεοτόκο...
17 Αυγούστου, 2023 - 13:37
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 8:11

Λήμνος: Πανηγύρισε το Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Τρύγης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Λήμνος: Πανηγύρισε το Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Τρύγης (ΦΩΤΟ)

Για ακόμη μία χρονιά τελέσθηκε η πανήγυρις της Κοιμήσεως της Θεοτότκου στο μετόχιο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας της Τρύγης, στο Προπούλι της Λήμνου.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Επίκεντρο όλων των λειτουργικών εκδηλώσεων υπήρξε η ιερά θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Τρύγης, η οποία είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες Βυζαντινής τεχνοτροπίας που αναπαριστούν την Θεοτόκο με λευκό και όχι ερυθρό μαφόριο.

Από την Ιερά κυρίαρχο Μονή ήλθε συνοδεία πατέρων που ανέλαβε την πανήγυρη μαζί με την τοπική επιτροπή του Ιερού Μετοχίου, η οποία απαρτίζεται από μονίμους κατοίκους της Λήμνου.
Οι ακολουθίες τελέσθηκαν κατά την Αγιορειτική Τάξη, όπως και η ψαλτική κατά το αγιορειτικό ύφος.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους. Ο θείος λόγος κηρύχθηκε από αντιπρόσωπο της Ιεράς Μονής.

Στην Θεία Λειτουργία πρωτοστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο.

Στην πανήγυρη παρέστησαν πλήθη πιστών από την Λήμνο, αλλά και προσκυνητές από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φωτογραφίες: Διογένης Τσιπουρίδης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων