26/04/2022 26/04/2022 Τη Δευτέρα της Διακαινισίμου στο Άγιον Όρος, τελούνται λιτανείες των θαυματουργών εικόνων των διαφόρων Ιερών Μονών. Η μεγαλύτερη γίνεται στις Καρυές όπου βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα του Άξιον Εστί. Λιτανεία τελείται και στη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία κοσμείται με τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας. Στην εικόνα αυτή ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός προσευχήθηκε...
26 Απριλίου, 2022 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2022 - 15:11

Λιτανεία στη Μονή Χιλανδαρίου τη Δευτέρα της Διακαινησίμου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Λιτανεία στη Μονή Χιλανδαρίου τη Δευτέρα της Διακαινησίμου (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα της Διακαινισίμου στο Άγιον Όρος, τελούνται λιτανείες των θαυματουργών εικόνων των διαφόρων Ιερών Μονών.

Η μεγαλύτερη γίνεται στις Καρυές όπου βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα του Άξιον Εστί. Λιτανεία τελείται και στη Μονή Χιλανδαρίου, η οποία κοσμείται με τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας. Στην εικόνα αυτή ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός προσευχήθηκε όταν του έκοψαν το χέρι και η Παναγία του το ξαναένωσε. Κατά τη λιτανεία στη Μονή Χιλανδαρίου, προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, λόγω των αδελφικών σχέσεων των δύο Μονών από τους κτήτορες της Μονής Χιλανδαρίου Αγίους Σάββα και Συμεών, οι οποίοι ξεκίνησαν από τη Μονή Βατοπαιδίου τον 12 αιιωνα.

Αντιστοίχως, κατά την παράδοση ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου προεξάρχει στη λιατάνευση της Παναγίας της Βηματάρισσας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου η οποία τελείται την Τρίτη της Διακαινησίμου, από όπου και οι δύο πρώτες φωτογραφίες με τους Καθηγουμένους.

Φωτογραφίες από τη λιτανεία στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων