15/06/2023 15/06/2023 Αποστολή Ρουμανία – Πρακτορείο Ορθοδοξία – www.ope.gr Φωτογραφίες ope.gr Στην εκκλησία των φοιτητών στο Hasdeu του Κλουζ πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου (πιστό αντίγραφο από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου) την Τετάρτη 14 Ιουνίου.  Ο Γέροντας Εφραίμ ο οποίος κόμισε το Ιερό Κειμήλιο πλαισιώθηκε από εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι ακολούθησαν την...
15 Ιουνίου, 2023 - 13:59
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2023 - 14:04

Λιτανεία του Σταυρού του Μ. Κωνσταντίνου στην εκκλησία των φοιτητών Hasdeu – Κλουζ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Λιτανεία του Σταυρού του Μ. Κωνσταντίνου στην εκκλησία των φοιτητών Hasdeu – Κλουζ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Αποστολή Ρουμανία – Πρακτορείο Ορθοδοξία – www.ope.gr

Φωτογραφίες ope.gr

Στην εκκλησία των φοιτητών στο Hasdeu του Κλουζ πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία του Τιμίου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου (πιστό αντίγραφο από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου) την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Ο Γέροντας Εφραίμ ο οποίος κόμισε το Ιερό Κειμήλιο πλαισιώθηκε από εκατοντάδες φοιτητές οι οποίοι ακολούθησαν την πομπή ενώ στη συνέχεια ο Επίσκοπος Κλουζ κ. Βενέδικτος τέλεσε δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Αγίου Νικολάου μέσα σε πλήθος κόσμου.

Μετά την δέηση ευχαρίστησε τον Γέροντα για την αγάπη του στους φοιτητές και τον κόπο που έκανε να τους επισκεφθεί.

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός μετέφερε στους φοιτητές μηνύματα από τον Άθω ενώ αναφέρθηκε στην δύναμη του Σταυρού στη ζωή του ανθρώπου και συμβούλευσε τους φοιτητές να σηκώνουν αγόγγυστα τον Σταυρό τους.

Την Πέμπτη το πρωί 15 Ιουνίου τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ναό, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου κ. Βενεδίκτου και συλλειτουργούντος του Γέροντος Εφραίμ . Οι φοιτητές ευχαρίστησαν τον Γέροντα για την παρουσία του στην εστία τους και ζήτησαν να τους ξανά επισκεφθεί σύντομα.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού δώρισε έναν ξύλινο Σταυρό φιλοτεχνημένο από τους φοιτητές στον Γέροντα συγκινημένος και ζήτησε να προσεύχεται γι’ αυτούς.

Διαβάστε επίσης: 

Συνάντηση του Πατριάρχη Ρουμανίας με τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής της Ρουμανίας με τον Γέροντα Εφραίμ (ΦΩΤΟ)

Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδινού σε νέους στην Κλουζ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρουμανία: Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ του Βατοπαιδινού στον Καθεδρικό ναό της Κλουζ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές στιγμές σε Βουκουρέστι και Κλουζ κατά την επίσκεψη του Γέροντα Εφραίμ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων