07/09/2021 07/09/2021 Σε ύφεση είναι η φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ope.gr, που ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη βραχώδη περιοχή στην Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας, στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ δεν κινδύνευσαν μοναχοί ή ησυχαστήρια. Στην περιοχή επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 20:08

Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή της Μικράς Αγίας Άννας (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Διαδώστε:
Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή της Μικράς Αγίας Άννας (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Σε ύφεση είναι η φωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ope.gr, που ξέσπασε το πρωί σε δύσβατη βραχώδη περιοχή στην Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας, στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Αγίου Όρους, Αρίστο Κασμίρογλου, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ δεν κινδύνευσαν μοναχοί ή ησυχαστήρια. Στην περιοχή επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης δυσκόλεψαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν από νωρίς στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν ακόμα πάνω από τη Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννας, κοντά στο Ησυχαστήριο του Ιωσήφ του Ησυχαστή στο Άγιο Όρος, όπου ξέσπασε φωτιά από τα ξημερώματα. Μετά από πολύωρες προσπάθειες η φωτιά οριοθετήθηκε πλήρως.

Ρεπορτάζ: Ευγενία Δίτσα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε πιθανώς όταν 3 αλλοδαποί περιηγητές, οι οποίοι ήδη ανακρίνονται, προσπάθησαν να ζεσταθούν τη νύχτα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει απ’ τα χέρια τους.

Εκτός από τους 39 πυροσβέστες, που επιχείρησαν, στο έργο της πυροσβεστικής συνέδραμαν αρκετοί μοναχοί και εργάτες, που ξέρουν την δύσβατη περιοχή καλύτερα απ’ όλους. Tα εναέρια μέσα που επιχείρησαν, όπως μας ενημέρωσαν, δεν έφυγαν από την περιοχή, ώσπου να σβήσει η φωτιά (εάν σβήσει όσο υπάρχει φως ακόμα) ή ώσπου η ορατότητα να γίνει αδύνατη για τους πιλότους.

Πάντως, όπως τονίζεται απ’ όλες τις πλευρές, η περιοχή δεν είναι μόνο βραχώδης, αλλά και εξαιρετικά δύσβατη, με χαράδρες.

Το έργο της κατάσβεσης δυσκόλεψαν οι πολύ δυνατοί άνεμοι 7 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων