03/11/2021 07/11/2021 Η Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου εγκαινιάζει μία νέα εκδοτική σειρά με τον τίτλο Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση, με το έργο Ματθαίος Βατοπαιδινός – Εισαγωγή στον βίο και στο έργο του (ψάλτη, καλλιγράφου κωδικογράφου, εξηγητού της σημειογραφίας, μελοποιού και διδασκάλου της ψαλτικής). Ο Ματθαίος Βατοπαιδινός (1774-1849), εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της Βατοπαιδινής ψαλτικής παράδοσης, υπήρξε ψάλτης,...
03 Νοεμβρίου, 2021 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2021 - 20:48

Ματθαίος Βατοπαιδινός – Εισαγωγή στον βίο και το έργο του

Διαδώστε:
Ματθαίος Βατοπαιδινός – Εισαγωγή στον βίο και το έργο του

Η Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου εγκαινιάζει μία νέα εκδοτική σειρά με τον τίτλο Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση, με το έργο Ματθαίος Βατοπαιδινός – Εισαγωγή στον βίο και στο έργο του (ψάλτη, καλλιγράφου κωδικογράφου, εξηγητού της σημειογραφίας, μελοποιού και διδασκάλου της ψαλτικής).

Ο Ματθαίος Βατοπαιδινός (1774-1849), εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της Βατοπαιδινής ψαλτικής παράδοσης, υπήρξε ψάλτης, καλλιγράφος κωδικογράφος, μεγάλος εξηγητής της σημειογραφίας στη σημερινή γραφή, υπέροχος μελοποιός και απαράμιλλος διδάσκαλος της ψαλτικής τέχνης. Ο ανά χείρας τόμος αποτελεί μία εισαγωγή στον βίο και στο έργο του μεγάλου μουσικού διδασκάλου Ματθαίου του Βατοπαιδινού, καρπός τρίχρονης ερευνητικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Το υλικό που κατατέθηκε θα αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο με θέματα που θα δοθούν για μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων