22/12/2019 22/12/2019 Στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στην Επίδαυρο λειτούργησε σήμερα Κυριακή Προ της Χριστού Γεννήσεως ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Στο κατάμεστο από κόσμο Καθολικό της Μονής,  ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε στο εκκλησίασμα για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και το μυστήριο της κενώσεως του Θεού Λόγου. «Ο Θεός γίνεται άνθρωπος και πλησιάζει...
22 Δεκεμβρίου, 2019 - 19:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2019 - 19:17

“Με τη γέννηση του Θεανθρώπου, ο Θεός πλησιάζει τον άνθρωπο με μια απροσδόκητη ταπείνωση”

Διαδώστε:
“Με τη γέννηση του Θεανθρώπου, ο Θεός πλησιάζει τον άνθρωπο με μια απροσδόκητη ταπείνωση”

Στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στην Επίδαυρο λειτούργησε σήμερα Κυριακή Προ της Χριστού Γεννήσεως ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

Στο κατάμεστο από κόσμο Καθολικό της Μονής,  ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε στο εκκλησίασμα για τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων και το μυστήριο της κενώσεως του Θεού Λόγου.

«Ο Θεός γίνεται άνθρωπος και πλησιάζει τον άνθρωπο με μια απροσδόκητη ταπείνωση», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και την αγώνα της να βρει στέγη για να φέρει στον κόσμο τον Υιό του Θεού, σημειώνοντας έτσι ο Γέροντας, την απλότητα, την ταπεινότητα και την σιωπή μέσα στην οποία γεννήθηκε ο Σωτήρας του κόσμου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων