17/05/2020 17/05/2020 Για την συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα, μίλησε ο γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος μετά τη Θεία Λειτουργία, στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. “Συγκλονιστικός ο διάλογος του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα” αναφέρει ο γέροντας στην ομιλία του, τονίζοντας ότι “ο Χριστός δεν κάθισε στο πηγάδι τυχαία διότι όπου και να πήγε...
17 Μαΐου, 2020 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2020 - 17:49

“Μεγάλη η ομολογία του Ιησού στη συνάντησή του με τη Σαμαρείτιδα”

Διαδώστε:
“Μεγάλη η ομολογία του Ιησού στη συνάντησή του με τη Σαμαρείτιδα”

Για την συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα, μίλησε ο γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος μετά τη Θεία Λειτουργία, στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. “Συγκλονιστικός ο διάλογος του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα” αναφέρει ο γέροντας στην ομιλία του, τονίζοντας ότι “ο Χριστός δεν κάθισε στο πηγάδι τυχαία διότι όπου και να πήγε δεν το έκανε ποτέ τυχαία. Κάθισε γιατί υπήρχε σωτηριολογικός σκοπός.

Για αυτό τον σκοπό ο Χριστός έστειλε τους μαθητές του να αγοράσουν τροφές από την πόλη κι εκείνος έμεινε στο πηγάδι. Έπρεπε να συναντήσει την Σαμαρείτιδα την μετέπειτα Ισαπόστολο Φωτεινή.

Είδε οτι η γυναίκα αυτή είχε προβληματισμό και δίψα για το Θεό παρόλο που ζούσε μέσα στην αμαρτία. Είναι συγκινητικός ο τρόπος που την αντιμετωπίζει ο Ιησούς, σημειώνει ο γέροντας στην ομιλία του, της μιλά αν και Ιουδαίος κι εκείνη Σαμαρείτιδα, και της μιλά για τον εαυτό του, από τις σπάνιες φορές, κάνοντας θεολογική συζήτηση μαζί της και της αποκαλύπτεται.

Ο Χριστός δηλαδή έφυγε από τα μυστικά του και της αποκαλύφθηκε και η Σαμαρείτιδα δέχθηκε τον καρπό της Χάρης του Αγίου Πνεύματος.

Μεγάλη η ομολογία του Ιησού στην συνάντησή του με τη Σαμαρείτιδα. Εκείνη αγίασε και άφησε την αμαρτωλή της ζωή και έτρεξε να μιλήσει για τον Ιησού παντού.

Να παρακαλούμε την Ισαπόστολο Φωτεινή να μας δίνει αυτή τη δίψα και τον πόθο που είχε και η ίδια και ο Χριστός θα μας εμφανισθεί και θα μας διδάξει…

Παρακολουθήστε το βίντεο: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων