09/05/2022 09/05/2022 Η μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου τιμήθηκε σήμερα, 9 Μαΐου, στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα, όπου ευρίσκεται ο τάφος του Αγίου και θα θησαυρίζεται μέχρι αύριο η τιμία κάρα του.   Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σε συνεργασία με την Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία, στο πέρας της οποίας, ο...
09 Μαΐου, 2022 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 14:50

Μεσογαίας Νικόλαος από το Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι στο Βύρωνα: «Εδώ αναδείχθηκαν τα χαρίσματα του Οσίου Ιερωνύμου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μεσογαίας Νικόλαος από το Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι στο Βύρωνα: «Εδώ αναδείχθηκαν τα χαρίσματα του Οσίου Ιερωνύμου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου τιμήθηκε σήμερα, 9 Μαΐου, στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα, όπου ευρίσκεται ο τάφος του Αγίου και θα θησαυρίζεται μέχρι αύριο η τιμία κάρα του.  

Το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σε συνεργασία με την Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία, στο πέρας της οποίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, που προέστη, μίλησε θερμά για τον Άγιο.

«Είναι η πρώτη φορά που έτσι πανηγυρικά αφήνουμε την καρδιά μας, έχοντας τον θησαυρό της κάρας και των τιμίων λειψάνων του, αλλά και την παρακαταθήκη των εμπειριών και αναμνήσεών μας, μια που σε αυτόν τον τόπο κατέθεσε και τον ιδρώτα και την αγάπη του και στον λαό και στον Θεό η αγία αυτή ψυχή, ο Άγιος Ιερώνυμος», είπε αρχικά στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, που αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που είχε ο Άγιος, ώστε να μπει στον «δρόμο» της αγιότητος, στο πώς εισήλθε στην ιεροσύνη, πώς αναδείχθηκαν τα χαρίσματά του και πώς αντιμετώπισε την εξορία και τις συκοφαντίες.

«[…] Εδώ αναδείχθηκαν τα χαρίσματά του. Είχε προϋποθέσεις… της οικογένειας στην οποία μεγάλωσε, τις εμπειρίες των σημείων: θαύματα, θεραπεία από τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, εγνώριζε τους χαιρετισμούς από την ηλικία των 7 ετών και είχε επικοινωνία με Αγίους από μικρό παιδί», είπε μεταξύ άλλων θαυμαστών ο Σεβασμιώτατος.

Ακούστε όλο το κήρυγμά του μετά το 4:20:00:

Διαβάστε επίσης:

Όσιος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης και Γέροντας Αιμιλιανός – Δύο κορυφαίες μορφές του Ορθόδοξου μοναχισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων