06/04/2022 06/04/2022 Το Σαββατοκύριακο της Δ΄ Κυριακής των νηστειών, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μαζί με πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, επισκέφθηκε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος. Το πρωί της Κυριακής, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, τελέστηκε ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς...
06 Απριλίου, 2022 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2022 - 20:00

Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Μοναχική Κουρά στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Το Σαββατοκύριακο της Δ΄ Κυριακής των νηστειών, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μαζί με πατέρες του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, επισκέφθηκε την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος.

Το πρωί της Κυριακής, επί τη εορτή του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, τελέστηκε ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, παρακάλεσε τον Γέροντα Νεκτάριο να τελέσει εκείνος την κουρά σε Μεγαλόσχημο του μοναχού π. Ερμολάου.

Στη συνέχεια ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα και το βράδυ μοναστική σύναξη όπου ομίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, καθώς και ο Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων