10/09/2019 10/09/2019 Η Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους ή αλλιώς Αγιορείτικο Μοναστήρι των Στρατιωτικών. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα Μοναστήρια του Αγίου Όρους, δίπλα στη θάλασσα, στη δυτική πλευρά του Άθωνα, το πρώτο μοναστήρι που αντικρίζει κανείς όταν εισέρχεται με το καράβι από την Ουρανούπολη. Η Μονή κτίστηκε αρχικά στην περιοχή της Δάφνης από τον υποτακτικό...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2019 - 12:25

Μονή Δοχειαρίου: Στο Μοναστήρι των Στρατιωτικών στο Άγιον Όρος(βίντεο)

Διαδώστε:
Μονή Δοχειαρίου: Στο Μοναστήρι των Στρατιωτικών στο Άγιον Όρος(βίντεο)

Η Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους ή αλλιώς Αγιορείτικο Μοναστήρι των Στρατιωτικών. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα Μοναστήρια του Αγίου Όρους, δίπλα στη θάλασσα, στη δυτική πλευρά του Άθωνα, το πρώτο μοναστήρι που αντικρίζει κανείς όταν εισέρχεται με το καράβι από την Ουρανούπολη.

Η Μονή κτίστηκε αρχικά στην περιοχή της Δάφνης από τον υποτακτικό του Αγίου Αθανασίου, Ευθύμιο Δοχειάρη και αφιερώθηκε στον Άγιο Νικόλαο. Πειρατές όμως κατέστρεψαν το μοναστήρι, οπότε ξανακτίστηκε στον σημερινό χώρο όπου είναι η Ι. Μ. Δοχειαρίου.

Ύστερα από θαύμα των Αγίων Αρχαγγέλων, χάρη στο οποίο σώθηκε ένα παιδί, η Ιερά Μονή Δοχειαρίου τιμάται στους Αγίους Αρχαγγέλους στις 8 Νοεμβρίου.

Στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της »Γοργοϋπηκόου» η οποία βρίσκεται έξω από την τράπεζα σε ιδιαίτερο παρεκκλήσι. Καθημερινά ιερομόναχος ψάλλει παράκληση προς την Θεοτόκο, μνημονεύοντας ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων, προς βοήθεια των πιστών.

 

πηγή:Αγαπώ τον Χριστό

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων