07/06/2019 07/06/2019 Όλοι μας είμαστε πιστά τέκνα του Θεού, άλλος πρώτος και άλλος δεύτερος. …Όλοι είμαστε καλεσμένοι για την βασιλεία του Θεού. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι εισέλθετε στον νυμφώνα του Χριστού. Είσαι πρώτος, είσαι δεύτερος, είσαι εκατομμυριοστός; επικαλέσου το όνομα του Κυρίου με πίστη και αμέσως θα καταλάβεις ότι ήσουν καλεσμένος για την βασιλεία του...
07 Ιουνίου, 2019 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2019 - 9:15

“Να νοιώθουμε ότι είναι δικός μας ο Χριστός και ότι τον έχουμε μέσα μας”

Διαδώστε:
“Να νοιώθουμε ότι είναι δικός μας ο Χριστός και ότι τον έχουμε μέσα μας”

Όλοι μας είμαστε πιστά τέκνα του Θεού, άλλος πρώτος και άλλος δεύτερος. …Όλοι είμαστε καλεσμένοι για την βασιλεία του Θεού. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι εισέλθετε στον νυμφώνα του Χριστού. Είσαι πρώτος, είσαι δεύτερος, είσαι εκατομμυριοστός; επικαλέσου το όνομα του Κυρίου με πίστη και αμέσως θα καταλάβεις ότι ήσουν καλεσμένος για την βασιλεία του Θεού.
Στους αποστόλους, στους αγίους, σε όλους τους χριστιανούς λέει ο Κύριος: “χαίρετε ὃτι τά ὀνόματα ὑμῶν ἐγράφη ἐν τοίς οὐρανοῖς”.

Γράφηκαν οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι, γραφήκαμε και εμείς στον ουρανό. Μας περιμένει στην χαρά του ο Κύριος. Πρώτοι και δεύτεροι και τρίτοι, όλοι ας ομολογούμε τον Θεό με την χαρά μας και ας γινόμαστε καυχήματα της Εκκλησίας μας, σαν να είμαστε όλοι απόστολοι και μυροφόροι, προ πάντων όμως θερμοί εραστές του Ιησού Χριστού, ώστε κάθε ημέρα να έχουμε πασχαλινή χαρά.


Ο Χριστός, όταν αναστήθηκε και είδε την Μαρία την Μαγδαληνή, την εκάλεσε: “Μαρία”. Δεν τον είχε γνωρίσει προηγουμένως, διότι είχε αλλάξει το σχήμα του. Όταν της μίλησε με το όνομά της, κατάλαβε ότι αυτός είναι ο Χριστός και λέγει: “ραββουνί”, που σημαίνει “διδάσκαλέ μου!”. Έτσι, ονομαστικώς, μας καλεί και εμάς ο Χριστός. Και όπως εκείνη απάντησε “ραββουνί”, “διδάσκαλέ μου”, ομοίως και εμείς να νοιώθουμε ότι είναι δικός μας ο Χριστός και ότι τον έχουμε μέσα μας. Όταν θα είμαστε χαρούμενοι, θα μπορούμε να ευχόμαστε και στους άλλους την χαρά.
Με πολλή χαρά σας χαιρετώ και σας εύχομαι θερμώς με τα λόγια του αποστόλου Παύλου: “Λοιπόν, ἀδελφοί, χαίρετε”. “χαίρετε καί συγχαίρετέ μοι”. “Πάντοτε χαίρετε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων