09/04/2021 09/04/2021 Κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία του γέροντος Βαρθολομαίου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους. Το πρώτο τιτλοφορείται «Από καρδιάς» και περιλαμβάνει σύντομα κείμενα με πνευματικό και παραινετικό χαρακτήρα. Στόχος του είναι «να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις, να αναθαρρήσουν οι άνθρωποι και να αποδειχθεί τελικά πόσο απλά είναι τα πράγματα, ενώ μέσα στον λογισμό του καθενός ο...
09 Απριλίου, 2021 - 13:38
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 12:42

Νέα βιβλία του Ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίου

Διαδώστε:
Νέα βιβλία του Ηγουμένου της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίου

Κυκλοφόρησαν δύο νέα βιβλία του γέροντος Βαρθολομαίου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους.

Το πρώτο τιτλοφορείται «Από καρδιάς» και περιλαμβάνει σύντομα κείμενα με πνευματικό και παραινετικό χαρακτήρα.

Στόχος του είναι «να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις, να αναθαρρήσουν οι άνθρωποι και να αποδειχθεί τελικά πόσο απλά είναι τα πράγματα, ενώ μέσα στον λογισμό του καθενός ο πειρασμός τα διογκώνει, με έναν ανελέητο βομβαρδισμό σκέψεων, με σκοπό την απελπισία και την απόγνωση».

Τα κείμενα δίνουν απαντήσεις σε σύγχρονα ερωτήματα και αναζητήσεις. Οι σκέψεις του ηγούμενου Βαρθολομαίου αφήνουν χαραμάδα ελπίδας και αισιοδοξίας για μια καθημερινότητα πιο ήρεμη και πιο φωτεινή. Το βιβλίο προλογίζουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος.

Το δεύτερο βιβλίο τιτλοφορείται «Έτσι απλά» και περιέχει μικρά χειρόγραφα του γέροντος Βαρθολομαίου, που προσφέρουν «στιγμές πνευματικής δροσιάς και ανάπαυσης». Πρόκειται για ένα βιβλιαράκι τσέπης, εύχρηστο και κατάλληλο για δώρο σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Τα βιβλία έκδοσης Ι.Μ. Εσφιγμένου διατίθενται σε όλα τα ενημερωμένα ηλεκτρονικά και φυσικά βιβλιοπωλεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων