05/08/2019 05/08/2019 Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου   Η πίστη ανατρέπει τα σχήματα της λογικής, την επιφάνεια του πολιτισμού που αρέσκεται σε κάθε άνεση και διευκολύνει την αποσύνθεση των πνευματικών θησαυρών ή το πάγωμα των αξιών που διατηρούνται μόνο με θυσίες. Η μωρία του σταυρού και της θυσίας δεν καλλιεργεί τον εγωισμό στον άνθρωπο, δεν του προσφέρει φινέτσα, ώστε...
05 Αυγούστου, 2019 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2019 - 10:43

«Ο άνθρωπος θυσιάζει τα πάντα, αρκεί να πετύχει τον Θεό»

Διαδώστε:
«Ο άνθρωπος θυσιάζει τα πάντα, αρκεί να πετύχει τον Θεό»

Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

 

Η πίστη ανατρέπει τα σχήματα της λογικής, την επιφάνεια του πολιτισμού που αρέσκεται σε κάθε άνεση και διευκολύνει την αποσύνθεση των πνευματικών θησαυρών ή το πάγωμα των αξιών που διατηρούνται μόνο με θυσίες. Η μωρία του σταυρού και της θυσίας δεν καλλιεργεί τον εγωισμό στον άνθρωπο, δεν του προσφέρει φινέτσα, ώστε να τον θεωρούν μοντέρνο. Όμως αυτή η μωρία, η σαλότητα η χριστιανική, η ζωή του Χριστού, είναι βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των ανθρώπων. Είναι μία ζωή αναστάσεως γεμάτη από ουράνια βιώματα.

Η χριστιανική πίστη δεν είναι ένα σύστημα δογμάτων. Η δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας εμπνέεται και βιώνεται με την καθημερινή ζωή της πίστεως, η οποία αλλοιώνει την διάνοια του ανθρώπου και καθιστά τον Θεό δυναμικά παρόντα στην ανθρώπινη καρδιά. Όταν οι άνθρωποι του κόσμου λέγουν στους χριστιανούς: να έχεις και λίγη διάκριση, εννοούν να είσαι αδιάκριτος, να έχεις κοσμικό και σαρκικό φρόνημα. Να μην είσαι «φρόνιμος ως οι όφεις και ακέραιος ως αι περιστεραί», όπως λέει ο Χριστός, αλλά να είσαι όπως σε θέλουν οι άνθρωποι: «φούρνος του χότζα».
Στην Εκκλησία συναντάμε έναν ενθουσιασμό, έναν ηρωισμό που δεν υπολογίζει τίποτα. Ο άνθρωπος θυσιάζει τα πάντα, αρκεί να πετύχει τον Θεό.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων