05/11/2022 05/11/2022 Τη χαρά και τη συγκίνησή του εξέφρασε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για την έλευση της Αγίας Ζώνης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά. «Mε χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Πειραιά.  Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον άγιο καθηγούμενο της...
05 Νοεμβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2022 - 19:29

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος για την έλευση της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Αθανάσιος Μαρτίνος για την έλευση της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη χαρά και τη συγκίνησή του εξέφρασε ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος για την έλευση της Αγίας Ζώνης στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά.

«Mε χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Πειραιά.  Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον άγιο καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου  Γέροντα Εφραίμ για την πρωτοβουλία τους.

Η Αγία Ζώνη είναι μοναδικό Θεομητρορικό κειμήλιο στον κόσμο από τα σημαντικότερα Ιερά Κειμήλια του Αγίου Όρους. Χιλιάδες Ορθόδοξοι επισκέπτονται την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για προσκύνηση. Η μεταφορά της Αγίας Ζώνης από τον Άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ στον περικαλή ναό του πολιούχου του Πειραιά Αγιου Νικολάου. Είναι μεγάλη ευλογία για το λαό του Πειραιά και της Αττικής γενικότερα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρτίνος στο χαιρερισμό που απεύθυνε στο ναό του Αγίου Νικολάου και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες έχουμε ειδική σχέση με την Παναγία.

«Ειδικά για τον Πειραιά την καρδιά της ναυτοσύνης το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης έχει ιδιαίτερη σημασία. Η Παναγία μας στέκεται δίπλα σε κάθε ναυτιλόμενο, δίπλα στο τιμόνι. Εικονίσματα της Παναγίας βρίσκονται σε όλες τις γέφυρες των πλοίων μας» είπε ο κ. Μαρτίνος και πρόσθεσε ότι πολλά πλοία έχουν το προσωνύμιο της Παναγίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων