25/07/2022 25/07/2022 Η Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου πανηγύρισε την σύναξη πάντων των Αγίων των εν ασκήσει και αθλήσει διαλαμψάντων εν τη Αγία Μονή, το Σάββατο 23 Ιουλίου. Ανήμερα της εορτής των Βατοπαιδινών Αγίων τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Μονής με προεξάρχοντα της Ευχαριστιακής Συνάξεως τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την υποδοχή...
25 Ιουλίου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2022 - 15:03

Ο Εορτασμός της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων Πατέρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Εορτασμός της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων Πατέρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου πανηγύρισε την σύναξη πάντων των Αγίων των εν ασκήσει και αθλήσει διαλαμψάντων εν τη Αγία Μονή, το Σάββατο 23 Ιουλίου.

Ανήμερα της εορτής των Βατοπαιδινών Αγίων τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Καθολικό της Μονής με προεξάρχοντα της Ευχαριστιακής Συνάξεως τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την υποδοχή του Μητροπολίτη Πατρών, που έγινε την Παρασκευή 22 Ιουλίου, αλλά και να ακούσετε τον γέροντα Εφραίμ να μιλά για τους «καρπούς» του Βατοπαιδίου, που ξεπερνούν τους 70, για τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, για τις προσευχές των μοναχών και για τη σύνδεση της Μονής με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Η Ιερά Αγρυπνία ξεκίνησε την Παρασκευή προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και άλλους αγιορείτες πατέρες.

Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Καθηγούμενος Γέρων Εφραίμ και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μίλησαν ενώπιον των πατέρων και των παρευρισκομένων προσκυνητών αναφερόμενοι τους εορτάζοντες Βατοπαιδινούς Αγίους και την σημασία της παρουσίας των Αγίων στην ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα στη ζωή μίας μοναστικής αδελφότητας.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την πρόσκληση και την ευλογία να προεξάρχει της πανηγύρεως.

Ο μακαριστός Γέρων Γερβάσιος Παρασκευόπουλος

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς τους πατέρες και τους προσκυνητές στο Συνοδικό της Μονής κατά τη διάρκεια του κεράσματος εν τω μέσω της Αγρυπνίας αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Γερβάσιο Παρασκευόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την οσιακή βιοτή του μακαριστού πατρός, στους πνευματικούς αγώνες του και στο πλούσιο ποιμαντικό και πνευματικό έργο του στη πόλη των Πατρών. Έκανε ιδιαίτερη μνεία σε θαυμαστά σημεία που συνέβησαν τόσο εν ζωή όσο και μετά την κοίμηση του οσίου πατρός Γερβασίου.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανακομιδή των ιερών λειψάνων του και στην κατάθεση του φακέλου προς έγκριση σχετικά με την αγιοκατάταξη του οσίου πατρός Γερβασίου Παρασκευοπούλου προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με την ομόφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών, μίλησε και για την παρουσία του Αποστόλου Ανδρέα δια των τιμίων λειψάνων του και τον σεβασμό του λαού των Πατρέων προς τον προστάτη της. Δεν παρέλειψε να εξιστορησει την θαυματουργική σωτηρία της Πάτρας από την καταστροφική μανία των Γερμανών με την επέμβαση του Αποστόλου Ανδρέα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το Πρακτορείο Ορθοδοξία ope.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων