27/02/2022 27/02/2022 Στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Εφραίμ του Κατουνακιώτου σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κατανυκτικό κλίμα. Κατά την Ιερά Αγρυπνία και την Ευχαριστιακή Σύναξη προέστη ο εορτάζων Γέρων Εφραίμ Καθηγούμενος της Μονής. Ο Γέρων Εφραίμ φέρει το όνομα του προς τιμή του Οσίου, ο οποίος υπήρξε πνευματικός...
27 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2022 - 19:04

Ο εορτασμός του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Εφραίμ του Κατουνακιώτου σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κατανυκτικό κλίμα. Κατά την Ιερά Αγρυπνία και την Ευχαριστιακή Σύναξη προέστη ο εορτάζων Γέρων Εφραίμ Καθηγούμενος της Μονής.

Ο Γέρων Εφραίμ φέρει το όνομα του προς τιμή του Οσίου, ο οποίος υπήρξε πνευματικός αδερφός του γεννήτορα της Βατοπαιδινής Αδερφότητος μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού και πνευματικό ανάστημα του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Στην Ιερά Αγρυπνία εχθές το βράδυ και την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε σήμερα στο Καθολικό της Μονής έψαλλαν οι Πατέρες της Μονής.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής και εν συνεχεία παρατέθηκε η πανηγυρική τράπεζα, η απόλυση της οποία έγινε στο Καθολικό της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων