17/10/2023 17/10/2023 Πανηγυρικά και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη πανηγύρισε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 η Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους την θαυμαστή μεταφορά της ιεράς εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Στην φετινή πανήγυρη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ιωακείμ. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσσης πλαισίωσαν στην Θεία Λειτουργία ο Καθηγούμενος της Μονής...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 12:07

Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός στην Ι.Μ. Ξενοφώντος για την εορτή της Παναγίας της Οδηγητρίας

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός στην Ι.Μ. Ξενοφώντος για την εορτή της Παναγίας της Οδηγητρίας

Πανηγυρικά και σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη πανηγύρισε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 η Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους την θαυμαστή μεταφορά της ιεράς εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Στην φετινή πανήγυρη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ιωακείμ. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσσης πλαισίωσαν στην Θεία Λειτουργία ο Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Αλέξιος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Παντοκράτος Γαβριήλ και άλλους Αγιορείτες πατέρες.

Στην Ιερά πανήγυρη, τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, στον δεξιό χορό, και από την Αδελφότητα της Ι.Καλύβης Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Άννης (του Γέροντος Ιωάννου ιερομ.) στον αριστερό χορό. Ακολούθησε Τράπεζα και το καθιερωμένο κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου τόσον ο Σεβασμιώτατος , όσον και οι άγιοι Καθηγούμενοι, ανεφέρθηκαν στα θαυμάσια της Θεομήτορος και στήριξαν με λόγους πατρικούς και πνευματικούς τον λαό που προσέτρεξε να τιμήσει την εορτή.

Ακούστε ΕΔΩ την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού κατά την διάρκεια του παραδοσιακού κεράσματος στο Συνοδικό της Μονής κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας.

Ακούστε ΕΔΩ την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Τράπεζας στην Ι.Μ. Ξενοφώντος μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων