26/04/2022 26/04/2022 “Η Ανάσταση είναι η βάση και το θεμέλιο της ζωής της Εκκλησίας” υπογράμμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, κατά τη διάρκεια σύναξης με πιστούς στο Αρχονταρίκι της Μονής το Μεγάλο Σάββατο.   Μεταξύ άλλων, ο Γέροντας Εφραίμ ανέφερε: “Πίσω από τις ασθένειες, τις δυσκολίες και τον σταυρό μας, είναι η...
26 Απριλίου, 2022 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2022 - 15:12

Ο Γέροντας Εφραίμ για την Ανάσταση του Κυρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ για την Ανάσταση του Κυρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

“Η Ανάσταση είναι η βάση και το θεμέλιο της ζωής της Εκκλησίας” υπογράμμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός, κατά τη διάρκεια σύναξης με πιστούς στο Αρχονταρίκι της Μονής το Μεγάλο Σάββατο. 

Μεταξύ άλλων, ο Γέροντας Εφραίμ ανέφερε: “Πίσω από τις ασθένειες, τις δυσκολίες και τον σταυρό μας, είναι η Ανάσταση. Διά του Σταυρού ήρθε η χαρά στον κόσμο. Να φροντίζουμε για την αθάνατο ψυχή μας και την τροφή της αθανάτου ψυχής που είναι οι ουράνιες αρετές. Να καθαρίζουμε τη στάχτη της αμέλειας από τη ζωή μας ώστε να ποθούμε τον αληθινό Θεό που έγινε άνθρωπος δι’ ημάς και δια την ημετέρα σωτηρίαν και μαζί με αυτόν να αναπνεύουμε και να συνοδοιπορούμε”.

Την Κυριακή του Πάσχα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου ευλόγησε στο Αρχονταρίκι τα Πασχαλινά αυγά και εν συνεχεία τα διένειμε ως ευλογία στους αδελφούς της Μονής και τους προσκυνητές. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων