07/03/2023 07/03/2023 Στο μέγα γεγονός της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στην Θεολογία της Εκκλησίας για τις ιερές εικόνες και την τιμή των ιερών λειψάνων, όπως εδίδαξαν και εδογμάτισαν οι πατέρες της Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.  Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τράπεζας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, ο...
07 Μαρτίου, 2023 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2023 - 11:32

Ο Γέροντας Εφραίμ για το μέγα γεγονός της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Γέροντας Εφραίμ για το μέγα γεγονός της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο μέγα γεγονός της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στην Θεολογία της Εκκλησίας για τις ιερές εικόνες και την τιμή των ιερών λειψάνων, όπως εδίδαξαν και εδογμάτισαν οι πατέρες της Εκκλησίας αναφέρθηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τράπεζας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, ο Γέροντας Εφραίμ τόνισε χαρακτηριστικά πως πίσω από την εικόνα κρύβεται το μέγα γεγονός της σαρκώσεως του Θεού Λόγου. Τέλος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συνάντησης του ανθρώπου με τον Θεό μέσα από την εν Χριστώ ζωή και την μετοχή στην λατρεία της Εκκλησίας. «Μέσα από τις ιερές εικόνες εκφράζεται το μυστήριο της παρουσίας του Χριστού», τόνισε.

Πηγή:vatopedi.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων