14/03/2023 15/03/2023 Σε νέους της Ενορίας Αγίου Νικολάου και Ιωάννου του Αποστόλου της περιοχής Κλουζ – Ναπόκα μίλησε διαδικτυακά το βράδυ της Τρίτης 14 Μαρτίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Η διαδικτυακή Σύναξη μεταδόθηκε ζωντανά από την pemptousia tv. Δείτε το βίντεο με τη διαδικτυακή Σύναξη του Γέροντα Εφραίμ με νέους:  Ο...
14 Μαρτίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2023 - 7:51

O Γέροντας Εφραίμ μίλησε σε νέους της Ρουμανίας για τους Αγιορείτες Αγίους (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
O Γέροντας Εφραίμ μίλησε σε νέους της Ρουμανίας για τους Αγιορείτες Αγίους (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε νέους της Ενορίας Αγίου Νικολάου και Ιωάννου του Αποστόλου της περιοχής Κλουζ – Ναπόκα μίλησε διαδικτυακά το βράδυ της Τρίτης 14 Μαρτίου ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Η διαδικτυακή Σύναξη μεταδόθηκε ζωντανά από την pemptousia tv.

Δείτε το βίντεο με τη διαδικτυακή Σύναξη του Γέροντα Εφραίμ με νέους:

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου είπε ότι σχεδιάζει να κομίσει στην Κλουζ το αντίγραφο του Σταυρού των Αγίων Κωνσταντίνων και Ελένης αμέσως μετά την Πεντηκοστή με την ευλογία του επιχώριου Μητροπολίτη Κλουζ, Άλμπας, Κρισάνας και Μαραμούρες κ. Ανδρέου.

Μιλώντας στους νέους είπε ότι οι πιστοί ακουμπούν στον Παντοδύναμο Ιησού Χριστό. Αναφέρθηκε στον Όσιο Αγάπιο που έζησε στη Σκήτη της Κολιτσού, τη μνήμη του οποίου τιμά η Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις 14 και 15 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ τον οποίο χαρακτήρισε ζωντανή μαρτυρία στον Ορθόδοξο Κόσμο. Αναφέρθηκε και στην επιστολή που έστειλε το Πατριαρχείο Ρουμανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με την οποία ζητά την Αγιοκατάταξη του Γέροντος Διονυσίου της Κολιτσού που έλκει την καταγωγή του από τη Ρουμανία.

Ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου είπε ότι πρόκειται για μια πράξη που κλεΐζει το Άγιο Όρος γιατί συνεχίζει να προσφέρει στην Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίους. Αναφέρθηκε δε και στην πρόσφατη Αγιοκατάταξη του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτη.

Κατά τη διάρκεια της Σύναξης υπήρχε παράλληλη μετάφραση στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρουμανικά, Γεωργιανά, Ρωσικά και Αραβικά.

Η Σύναξη προβλήθηκε και από τις σελίδες μας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων